opc_loader

Wat maakt Sportex hengels zo uniek?

Sportex ontwerpt en bouwt al tientallen jaren de meest fantastische hengels. Het zijn compromisloze hengels die gebouwd worden van de allerbeste materialen en componenten. Alleen het beste is goed genoeg!

Materiaalkeuze

Sportex gebruikt voor al haar blanks de allernieuwste en hoogste kwaliteit carbonvezels. Door de innoverende instelling van de Sportex hengelbouwers zijn ze continue op zoek naar vernieuwende materialen om in hun hengelblanks te verwerken.

De ingenieurs hebben inmiddels al een groot aantal unieke materiaalcombinaties, waaronder kevlar, boron en zylon weten te gebruiken om hun hengels unieke eigenschappen mee te geven. Uniek qua sterkte, flexibiliteit, snelheid, gewicht en actie. 

Sportex HT-Cross Winding techniek

Deze unieke gepatenteerde techniek heeft Sportex ontwikkeld om de hengels niet alleen sterker te maken, maar vooral ook lichter en dunner.

Sportex kiest niet voor de simpele en goedkope manier van carbonverwerking. De meeste fabrikanten leggen carbonmatten op een spiraalvormige manier rond het centrum van de blank.

Sportex kiest voor de betere aanpak en legt de carbonsamenstelling in 1 richting van de blank waardoor deze veel sterker wordt.

Hierna wordt via een kruislingse wikkeltechniek een speciale High Modules carbon wikkeling rond de blank gelegd. Deze carbonwikkeling wordt in z’n geheel met Duitse precisie, uiterst langzaam (en dus tijdrovend) meegebakken in de blank.

Hierdoor ontstaat een veel sterkere, snellere en lichtere blank. Een unieke blank waarop Sportex maar liefst 10 jaar garantie geeft!

Componenten en lak

De unieke blanks van Sportex verdienen uiteraard alleen de beste componenten. Daarom gebruikt Sportex voor al haar hengels, de beste kwaliteit geleide ogen en reelhouders, natuurkurk van de premium AAA kwaliteit en weerbestendige Duplon handgrepen.

De hengels worden voorzien van een speciaal ontwikkelde lak. Deze is flexibel en heeft een hoge impactbestendigheid zodat de hengels jarenlang mooi blijven. 

…dat maakt Sportex hengels dus al generaties lang uniek!